Permanente Make-up

PMU Wenkbrauwen

Hairstrokes

Hairstrokes is een techniek waarbij het pigment, met behulp van flinterdunne naaldjes, lijntjes één voor één worden aangebracht.  Deze haartjestechniek geeft een mooie en “natuurlijke look” aan uw wenkbrauwen. Dus zou u graag vollere wenkbrauwen willen die er natuurlijk uitzien? Hairstrokes is de oplossing!
Ik beloof klanten het meest natuurlijke resultaat.

OMBRÉ BROWS
Dankzij de shading-techniek worden prachtige wenkbrauwen gecreëerd met een poedereffect finish, welke perfect bij uw gezicht passen. Zeer geschikt voor de vettere huid met grove poriën. Ombre brows zijn erg subtiel, dus niet zo opvallend als u zou denken. De wenkbrauw begint licht bij de aanzet en wordt steeds donkerder naar het uiteinde toe. Met deze prachtige techniek creëer ik super volle strakke wenkbrauwen of zachte natuurlijke wenkbrauwen. Alles is mogelijk!
POWDER BROWS
Deze techniek van Semi Permanente make-up die wordt toegepast, wordt gezien als de meest gangbare techniek voor iedereen. De voordelen van deze techniek worden met behulp van de schaduwtechniek beschouwd als universeel. Het vereist veel minder vaak touch-ups, de kleur blijft langer mooi, verdwijnt langzamer, ziet er goed uit op de ouder wordende huid en is een goede keuze voor mensen met weinig natuurlijke wenkbrauw haren of mensen die een goede vorm van de wenkbrauwen missen. Zeer geschikt voor de vettere huid met grove poriën.
FUSION BROWS

Fusion brows is een behandeling waarbij ik 2 technieken combineer. Dit zijn de fusion brows haartjes techniek en de poeder techniek.
Met enkel hairstrokes kan er niet altijd genoeg opvulling geboden worden en daardoor is deze techniek ideaal. Ik zet tussen de haartjes nog wat schaduw om zo meer opvulling te bieden. Dit kan zeer naturel of zeer intens. We bespreken samen uw voorkeur.

PMU Lippen

Hoe ouder u wordt, hoe bleker de kleur van de lippen. Ook de contouren vervagen wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Op een gegeven moment zullen de lippen ook minder vol worden. Met permanente make-up lipliner of full lips worden deze verschijnselen tegengegaan. De methodes zorgen voor perfect ogende lippen, zonder het gebruik van lippotlood of lippenstift. Voor diegene die altijd een verzorgde mond willen, zijn permanente lipliner en full lips de oplossing.
Met een lipliner verkrijgt uw mond weer duidelijke contouren. Met een lipliner kunnen kleine oneffenheden gecorrigeerd worden. De kleur kan dicht bij uw eigen lipkleur gekozen worden, of u kiest voor een kleur die meer aanwezig is.

PMU Lippen
LIPLINER
Een lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren, met een natuurlijk ogend resultaat. De kleur wordt namelijk zo dicht mogelijk bij uw eigen lipkleur gekozen.
LIPLINER MET SCHADUW

Dit is een in geschaduwde lipliner waarbij eerst de liplijn wordt aangebracht en vervolgens de binnenkant van de contourlijn wordt ingekleurd. Met deze schaduwtechniek kunnen ook grote oneffenheden gecorrigeerd worden. Het zachte verloop van de lijn maakt deze methode subtiel en natuurlijk.

FULL LIPS
Deze vorm van permanente lip make up is ideaal voor lippen met weinig kleur en omvat het volledig inkleuren van de lippen.

PERMANENTE LIPPEN ZIJN VOOR IEDEREEN DIE ZICH HIERIN HERKEND:

  • Voor dames die hun lippen te bleek vinden
  • Altijd perfect zittende lippenstift willen
  • Mooi verzorgde lippen willen
  • Een hekel hebben aan elke keer lippenstift op uw kopje of glas
  • Er ook netjes uitzien als u door de regen naar het werk moet
  • Er netjes uitzien tijdens en na het sporten en zwemmen
  • Heeft u weinig tijd voor het opmaken
  • Niet de hele dag met lippenstift rond willen lopen om het weer bij te werken

PMU Eyeliner

PMU Eyeliner
De ogen zijn de bikvangers van het gezicht. Eyeliner is de gemakkelijkste manier om de schoonheid van de ogen eruit te laten springen. Wilt u een subtiel en natuurlijk resultaat of juist een wat meer nadrukkelijk resultaat? Alles is mogelijk! U heeft de volledige controle over de permanente eyeliner behandeling.
Ik bekijk kritisch de vorm van uw ogen en de oogopslag. Dan worden de mogelijkheden besproken voor een verbluffend resultaat. Ik breng permanente make-up voor de ogen aan in een vorm die perfect combineert met de vorm van de eigen ogen. Door mij aangebrachte eyeliner laat u stralen en geeft een prachtige natuurlijke expressie.

Meest gestelde vragen

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?
Permanente Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op en neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Het doel van deze procedure is het verbeteren van het uiterlijk en zelfbeeld, het verhogen van zelfvertrouwen het zorgen voor een meer actieve levensstijl en het geven van meer persoonlijke vrijheid en tijdbesparing bij de uiterlijke verzorging. Ik maak alleen gebruik van goedgekeurde pigmenten.

Cosmetische Pigmentatie kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Blijft gemiddeld 8 maanden tot drie jaar zitten dit is afhankelijk van uw huidtype, nazorg en levensstijl! Het mooiste is wel als u afhankelijk van uw huidtype ieder jaar een Touch up behandeling uit laat voeren zodat de kleur niet te veel vervaagt. In het geval wanneer het model compleet is vervaagd voor meer dan 80% zal dit geen Touch up behandeling meer zijn maar een compleet nieuwe zetting als behandeling. Mijn specialisatie biedt u de mogelijkheid om zeer subtiel te corrigeren, waardoor de natuurlijke schoonheid wordt geaccentueerd. Het aanbod in technieken en behandelingen is eindeloos, maar de meest gekozen vormen van permanente make-up zijn wenkbrauwen, lippen en eyeliner.
WAT IS MICROBLADING?

Voor de permanente make-up van de wenkbrauwen gebruik ik de microblade techniek. Dit is een techniek waarbij ik hele flinterdunne haartjes kan maken. Vanuit Azië is de populaire techniek microblading overgewaaid. Via kleine krasjes, wordt haartje voor haartje de wenkbrauw opgebouwd. Hiervoor wordt pigment gebruikt en het resultaat oogt heel natuurlijk.

VOOR WIE IS PERMANENT MAKE-UP GESCHIKT?

• Permanente make-up is geschikt voor zowel vrouwen als mannen.
• Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid.
• Als u geen tijd of geen zin heeft in het opmaken.
Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
• Als u smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke lip lijn heeft.
• Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
• Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
• Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
• U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig vindt om uzelf op te maken.
• Wanneer u veel sport, zeker wanneer u veel zwemt.
• Wanneer u frequent naar de sauna gaat.
• Voor personen die een chemokuur moeten ondergaan.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Kom op tijd, late aankomst kan leiden tot een vertraging voor de volgende klant of zelfs dat u voor niets bent gekomen! Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een intakeformulier (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste wenkbrauw, eyeliner of lippen getekend. Daarna bepalen we samen de kleur en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal 2 tot 2,5 uur duren. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan. U krijgt een aftercare crème mee naar huis. U mag niets gebruiken op de gepigmenteerde huid (behalve bij de behandeling van de lippen). Na 6 á 8 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal ongeveer een 1,5 uur in beslag nemen.

DOET EEN BEHANDELING PIJN?
De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Met verdovende crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
DE GENEZING

Hieronder kunt u het algemene genezingsproces lezen, dit verschilt per persoon bij de één is het herstel sneller en bij de ander weer wat trager. Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden dit is huid afhankelijk, dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. De eerste 7 dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door de korst vorming, maar niet zo donker dat uw dagelijkse activiteiten worden belemmerd, u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten.
De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Dag drie tot vijf zal de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, en lijkt het net of er hapjes zijn in de vorm, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat er op die plekken het pigment lichter is, zeker de eerste twee tot drie weken. Ook kunnen er hormonale invloeden zijn (overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).
Raak niet in paniek als er droge plekken of korsten verschijnen. Iedere huid geneest anders, dit is allemaal heel normaal en daarom geef ik ook duidelijk aan dat u een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat u begrijpt dat dit een tweedelig proces is. Na de genezing van de tweede behandeling zult u het afgewerkte resultaat zien. Mijn behandelingen kunnen tot drie bezoeken nodig zijn om u het beste resultaat te geven.

 

Resultaten van de pigment opname door de huid is afhankelijk van de volgende factoren:

• Huidtype
• Levensstijl
• Weerstand
• Hoeveelheid oude PMU aanwezig
• Volledig nagekomen nazorg

 

Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de PMU dan ook korter houden dan een normaal huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.
Oude permanente make-up moet in de meeste gevallen eerst verwijderd worden voordat ik mooi werk kan pigmenten.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?

Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. Ook is de huid van ieder individu weer anders. Ik geef het advies om ieder jaar terug te komen voor een Touch-up behandeling, hierdoor blijft uw permanente make-up mooi van kleur en vervaagt het niet.

ZIJN DE NAALDEN HYGIËNISCH?

Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald of mesje gebruikt. De naald of mesje wordt vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling wordt er wederom een nieuwe naald of mesje gebruikt. Ik ben GGD gecertificeerd en werk uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

WAAR MOET IK OP LETTEN VOOR DE BEHANDELING?
Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts over het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden. Zie ook op de site de voorzorgsmaatregelen.
GAAT DE HUID ZWELLEN TIJDENS DE BEHANDELING?

Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PERMANENT MAKE-UP EN EEN TATOEAGE?

Op het oog lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanente make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast of veranderd kan worden.

WAAROM IS EEN INTAKE/CONSULT NODIG VOOR EEN PMU BEHANDELING?

Tijdens de intake is er een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties door omdat permanente make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden, in dat geval is dat vervelend maar in uw eigen belang.

IK KRIJG BINNENKORT CHEMOTHERAPIE, IS PERMANENTE MAKE-UP IETS VOOR MIJ?

Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen tijdens de chemotherapie. U kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor mij is het prettig dat ik u nog kan zien als alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat ik de behandeling hierop kan aanpassen. Ik vraag wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die u wilt ondergaan.

BENT U DIABEET?
Bij diabetes (suikerziekte), is permanente make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.
HEEFT U LAST VAN EEN KOORTSLIP (HERPES SIMPLEX)?

Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lip pigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lip lijn ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een lipbehandeling geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen (5 dagen voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen of behandelen met Zovirax crème, + 1 week na behandelen met Zovirax crème).

BENT U ZWANGER OF GEEFT U BORSTVOEDING?

Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft kunt u geen permanente make-up laten zetten. Na drie maanden na het geven van de laatste voeding bent u weer van harte welkom.