Massages & Cupping

*Deze behandelingen zijn alléén bedoelt voor vrouwen*

Massages

Ontspanningsmassage:

Een ontspanningsmassage is een zachte vorm van massage. Wat de naam al aangeeft is het doel van deze massage ontspanning te geven aan de spieren, lichaam en geest. We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte spieren en mentale prikkelingen die zelfs kunnen lijden tot burn- out klachten of een depressie. Een ontspanningsmassage werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn.

Welke effecten kan een massage hebben?

Een massage vermindert je stress(gevoel), vermindert je lichamelijke klachten, verhoogt je weerstand,  stimuleert je doorbloeding, geeft je energie, brengt je meer tot jezelf, maakt je bewuster van je lichaam, versterkt je geluksgevoel, versterkt de balans tussen je lichaam en geest.

Voor wie is een massage geschikt?

In principe voor alle vrouwen, al zijn er een aantal uitzonderingen waarbij ik niet masseer, of alleen masseer in overleg met de arts óf gedeeltelijk masseer.

Je kunt je prima laten masseren als je last hebt van; slaapproblemen, spierpijn, hoofdpijn, stijfheid, stress.

 • Ik masseer niet bij: zwangerschap, infecties (zoals koorts, griep, verkoudheid, keelontsteking) en besmettelijke huidaandoeningen.
 • Massage in overleg met de arts bij: antibiotica, hartklachten- en afwijkingen, bloedverdunners, medicijnen met een gele sticker, tumoren, kanker, psychische aandoeningen, antidepressiva, oedeemvorming.
 • Aangepaste massage door niet het betreffende lichaamsdeel te masseren. Bij; acuut trauma, verwonding, letsel, blauwe plekken, zwellingen, verdikkingen, uitslag, bloed uitstortingen, spataderen, botbreuken, psoriasis.
 • Deze behandelingen zijn alléén bedoelt voor vrouwen
Moet ik al mijn kleren uitdoen voor een massage?

Nee dat is niet nodig, enkel de kleding van het lichaamsdeel of -delen die gemasseerd gaan worden. Want waar kleding zit, kan uiteraard niet met massageolie gemasseerd worden. Kleding kan ook knellen, wat de ontspanning niet ten goede komt. Dus ook al masseer ik bijvoorbeeld enkel je rug dan zal een spijkerbroek met riem toch niet lekker liggen. Mocht je je niet op je gemak voelen zonder je bh, dan kun je die ook aan houden, maar het is uiteraard wel nodig om je bh-sluiting los te maken, zodat ik je rug goed kan masseren. Weet ook dat je gedurende de massage onder een comfortabele deken (doek) ligt. Enkel voor de te masseren lichaamsdelen, open ik het doek, de rest blijft netjes bedekt. Bij een Chinese hoofd-/ nek en schouder massage is het overigens wel mogelijk om al je kleding aan te houden

Bindweefselmassage:

Een bindweefselmassage is een vorm van massage die gericht is op het behandelen van het bindweefsel van het lichaam. Bij deze massagetechniek worden er verschillende technieken gebruikt, zoals:

 • Stevige knijp- en roltechnieken
 • Druktechnieken
 • Lichte strijkingen   

Het masseren van onderhuids bindweefsel zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Deze lichaamseigen eiwitten zorgen voor een vollere en stevigere huid en werken daarnaast ook nog anti-aging en anti cellulitis! Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht.

Even bindweefselmassage heeft vaak verschillende doeleindes:

 • Pijnklachten: Het kan helpen het verlichten van klachten, waardoor een stijve nek en rug, spierpijn en hoofdpijn.
 • Cosmetisch: Een bindweefselmassage helpt de algehele huidconditie verbeteren en helpt bij de vermindering van rimpels. Het wordt vaak uitgevoerd op het gezicht, de hals en de decolleté.
Wat doet de bindweefselmassage met de huid?

Bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen. Het stimuleert de doorbloeding, reduceert blokkades en verstevigt de huid.

Doet een bindweefsel massage pijn?
Het is gevoelig omdat je in het bindweefsel masseert, iedereen ervaart pijn op een andere manier. Maar kan zeker heel gevoelig zijn vooral de eerste keer.
Is een bindweefselmassage voor iedereen geschikt?
Ja, voor alle huidtypes.

Chinese Hoofd-, Nek en Schoudermassage:

Deze ontspannende massage richt zich vooral op het voorkomen en verlichten van klachten ter hoogte van ’t hoofd, nek en schoudergebied.
De Chinese Hoofd-, Nek en Schoudermassage is een zeer oude Chinese massagevorm welke stoelt op de visie dat je door druk uit te oefenen op specifieke plekken op het lichaam blokkades kunt opheffen. Wat er gebeurt is dat je het lichaam aanzet zichzelf te helen, het is wijzer dan je denkt. De Chinese geneeskunde is een “compleet systeem”, het gaat er vanuit dat alles energie is en energie kun je beïnvloeden.

Waarom en voor wie?
Vastzittende schouders, migraine, een blokkerende nek, druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn; dit zijn verschijnselen die met deze massagevorm aangepakt kunnen worden.
Wat is de werkwijze?

Tijdens deze massage gaat de volledige aandacht uit naar het gebied vanaf je schouders tot en met je kruin. De massage is een wat “actievere” vorm en bestaat uit een combinatie van grepen en het behandelen van drukpunten welke wordt afgesloten met een massage van het hoofd. Door hoofd-, nek- en schouder spieren op een rustige manier te masseren, ontstaat er een diepe ontspanning. Uw spieren laten de spanning los en langzaamaan komt de beweeglijkheid weer terug. U zult na enige behandelingen duidelijk verschil merken. Na de massage voelt u zich als herboren!

CUPPING

Veel last van vastzittende spieren, spierpijnen, spijsverteringsproblemen, longaandoeningen bijv. astma, nek/schouder/rugklachten, reuma, doorbloedingsstoornissen, hoofdpijn/migraine, tennis of golfelleboog? Dan is cupping misschien wel iets voor jou!

Cupping kan worden toegepast als massage. Daarnaast kunnen de cups 10-15 minuten worden geplaatst op een plek waar veel ophopingen van afvalstoffen zitten. De huid zal dan rood tot donkerblauw verkleuren. Het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar deze plek om het genezingsproces te versnellen. Een cuppingmassage werkt dieper dan welke massage dan ook. Doordat de cups vacuüm worden gezet op de huid zorgt het voor een sterke doorbloeding in het behandelde gebied. Cupping bevordert de stofwisseling en zorgt ervoor dat verklevingen in het bindweefsel worden losgemaakt en spieren afvalstoffen gaan afvoeren. Je lymfe-afvoer en weerstand worden versterkt.

Cupping mag niet worden gegeven bij:

 • Zwangerschap of zwangerschapswens
 • Kanker
 • Melanoom
 • Tumor
 • Spasmen
 • Epilepsie
 • Hemofilie
 • Lever, hart of nierfalen
 • Bij gebruik van stollingsmedicijnen of bloedverdunners
 • Hernia (actieve of een oude hernia dan vermijden wij deze plek)
  Koorts

 

Na de cupping:

 • Blijf je lichaam goed warm houden
 • Probeer pas 12 uur na de behandeling te douchen
 • Drink voldoende water of kruidenthee (2,5 liter)
 • Verkleuringen verdwijnen na 5 dagen
 • Na de behandeling vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact op!
Wat is het doel van cupping massage?
Een van de belangrijkste vragen over cupping is uiteraard wat het doel hiervan is. Doordat de cups zich vacuüm zuigen op het lichaam kun je veel dieper inwerken op het lichaam, dan met de bekende massagetechnieken. De zuigende werking van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding in het aangedane gebied, bijvoorbeeld vanwege spierpijn, sterk wordt bevorderd. Hiermee wordt ook meteen de stofwisseling gestimuleerd. Op de pijnlijke plekken wordt het lichaam bevrijd van afvalstoffen; de spieren en de huid kunnen beter functioneren en pijn verdwijnt. Doordat tegelijkertijd ook de lymfeafvoer wordt verbeterd, versterk je met cupping ook de weerstand.
Voor wie is cupping bedoeld?

Cupping is niet alleen voor (top)sporters bedoeld. Bij de volgende klachten is cupping beslist een aanrader:

 • Spierknopen en -spanningen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Spanningshoofdpijnen
 • Bronchiale astma
 • Doorbloedingsstoornissen
Zijn die rode plekken na de behandeling wel ‘normaal’?
Dat is een van de veelgestelde vragen over cupping massage en dat is niet vreemd. De rode of blauwe plekken die achterblijven na een cupping massage, roepen bij veel mensen bedenkingen op. Is het wel normaal en gezond dat de huid er na een behandeling zo uitziet? Deze plekken ontstaan door de zuigkracht, die de cups uitoefenen op de bloedvaten. Ze trekken echter na enkele dagen vanzelf weg. Het is geen teken dat de massage pijnlijk is. Integendeel, cupping voelt namelijk juist prettig aan. De rode of blauwe plekken na cupping zijn dus normaal en geen reden tot bezorgdheid!
Bij welke klachten is cupping een aanrader?
De sporen van cupping kom je steeds vaker tegen. Steeds meer sporters, bekende atleten en andere beroemdheden tonen hun rode en ronde vlekken op hun lichaam, die achterblijven na een cupping behandeling. Vooral de topsporters zetten cupping in kijker. Zij ondergaan deze behandeling na inspanningen om spierknopen, spierpijn en verklevingen van weefsel vlot te verhelpen. Het geeft de doorbloeding en stofwisseling een boost en zorgt er dus voor dat ze snel weer in topvorm zijn. Voor de behandeling volgt altijd een korte intake, hierin bespreken we jouw wensen en eventuele bijzonderheden.